/gagupastry

JARMO

Kuinka monen suomalaisen kokin työ on palkittu Maamme-laululla?

Ani harvan.

Yksi Gagun perustajista, Jarmo Laitinen, sai tuon kunnian voittaessaan parinsa kanssa vuonna 2008 arvostetun jälkiruokakilvan - ja vieläpä gourmet- jälkiruokien mekassa Pariisissa.

Jarmo Laitinen on ollut jo vuosia Suomen tunnetuimpia jälkiruokamestareita. Laitisen käsissä valmistuvat taidokkaat jälkiruuat Charlotte Russesta moderneihin Mont Blanc-jälkiruokiin, mutta erityistä rakkautta hän tunnustaa suklaaseen. Tiedemiehen tarkkuutta vaativia suklaaherkkuja Laitinen on valmistanut uransa aikana useissa suomalaisissa huippuravintoloissa Esplanadin molemmin puolin.

Ruuanvalmistuskilpailuissakin suklaalla on ollut suuri rooli: Laitinen on luonut suklaasta veistoksia mm. Coupe du Monde de la Patisserie -kilvassa eli jälkiruokien maailmanmestaruuskilvassa, johon hän osallistui tiiminsä kanssa vuonna 2009, sekä kokkien olympialaisissa vuonna 2004, jossa Laitinen oli osa Suomen kokkimaajoukkuetta.

Moni suomalainen kokki ja keittiömestari on saanut lisäoppia jälkiruokien tekemiseen ja erityisesti suklaan työstämiseen Jarmo Laitisen pitämältä kurssilta. Laitinen on kouluttanut jälkiruokamestareita myös Ranskassa, josta miehen omakin tietotaito on peräisin.