/gagupastry

Tuulihatut


Tuulihattu Taikina:

320g Vesi
320g Maito
10g Sokeri
10g Suola
300g Voita
360g Vehnäjauho
640g Kananmunia

Kiehauta vesi, maito, sokeri, suola ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. ”Kuivaa” taikinaa n.5min kattilassa kokoajan sekoittaen. Kaada taikina yleiskoneen kulhoon ja rupea vatkaamaan. Lisää munat yksitellen sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille haluamasi kokoisia tuulihattuja, muista jättää väliä reilusti nämä turpoavat. Lämmitä uuni 240°C ja laita pelti uuniin ja uuni pois päältä ja anna olla 10min. Laita uuni päälle 160°C ja jatka paistamista n.12min. Älä ota tuulihattuja pois ennen kuin ne ovat kunnolla kypsiä, muuten ne lässähtää.

Viimeistely:

Tuulihattujen viimeistelyssä taivas on rajana. Täytteinä voi olla hilloa, kreemiä, ganachea, vaahtoa tai näiden yhdistelmiä. Tuulihatut voi kuorruttaa esimerkiksi tomusokerilla, suklaalla tai glazeella. Tuulihattujen kanssa voi tarjoilla esimerkiksi tuoreita mansikoita ja vanilja väätelöä.

Olkaa innovatiivisiä ja kokeilkaa rohkeasti!

Hyvään kesän odotusta toivoo Gagun pojat!