/gagupastry

Vaahdotettua Tainori-Tummasuklaa Ganachea Ja Päärynähilloketta

VAAHDOTETTU GANACHE:

95g Kerma1
10g Glukoosi
10g Invert sokeri
85g Tainori-Tummasuklaa
200g Kerma2

Sulata suklaa. Kiehauta kerma, glukoosi ja invert sokeri. Kaada kermasta noin neljännes suklaan sekaan ja sekoita. Massan kuuluisi leikata tässä vaiheessa. Lisää toinen neljännes kermasta suklaan sekaan ja sekoita kovasti, niin että massa ottaa kiinni ja muuttuu sileäksi ja kiiltäväksi emulsioksi. Lisää kolmas neljännes ja pidä emulsio yllä. Lisää loput kermat ja poraa massa sauvasekoittimella sekaisin. Lisää kerma2 sekaan ja sekoita hyvin. Laita ganache kylmään kristallisoitumaan, mielellään yön yli. Vaahdota ganache haluamasi paksuiseksi vispilällä.

PÄÄRYNÄHILLOKE:

2kpl Päärynä
200g Sokeri
½ kpl Vaniljatanko
30g Sitruunamehu
20g Xanté likööri

Kuori ja kuutio päärynät pieneksi kuutioksi, ota roippeet talteen päärynästä. Paahda sokeri kattilassa vaaleaksi karamelliksi ja lisää päärynän roippeet, sitruunamehu, vaniljatanko ja Xanté. Keitä hetki niin että sokeri liukenee nesteeseen. Poista vaniljatanko ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää päärynä kuutiot sekaan ja kypsennä, anna jäähtyä.

SABLE TAIKINA:

120g Pehmeetä voita
90g Sokeri
2g Suola
250g Vehnäjauho
60g Kananmuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot ja suola, sekoita niin vähän että taikina on sekaisin jotta ei syntyisi sitkoa. Lisää muna ja taas sekoita niin vähän että taikina on sekaisin. Viimeistele taikina käsin. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä noin 2mm paksuksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi varovaisesti pois ja stanssaa taikinasta mieleisen muotoisia keksejä, laita leivinpaperi takaisin ja pakasta. Kun taikina on jäässä niin ota keksit irti ja laita ne paistopellille hetkeksi sulamaan. Paista 160°C n.12min.

VIIMEISTELY:

Pursota vaahdotettua ganachea jäähtyneelle keksille. Paina ganacheen kuoppa lämpimällä lusikalla. Täytä kuoppa päärynähillokkeella. Ripottele pintaan pähkinä rouhetta ja koristele suklaa laatoilla. Voit mielesi mukaan varioida tätä reseptiä ja vaihdella makuja toisiin ja ripsautella leivosten pintaan mitä mieli tekee, vain taivas on rajana! Jos kohtaat ongelmia niin älä pelkää ottaa yhteyttä meihin, autamme mielellämme.

Herkullisia kokkaus hetkiä toivoo Gagun pojat!