/gagupastry

Persikka Pavlova

Persikka Pavlova


Sveitsiläinen marenki

90 g valkuaista ( n. 3 kpl:ta )

150 g sokeria ( n. 1 ¾ dl)

- Laita aineet yleiskoneen kulhoon ja lämmitä niitä vesihauteessa +35°C.een koko ajan sekoittaen. Vaahdota tämän jälkeen yleiskoneessa kiinteäksi vaahdoksi. Marenkia otattaessa sormen päällä tulee siitä muodostua terävä huppumainen päähine sormen päähän. Levitä leivinpaperille kaksi samankokoista laattaa. Nostele toiseen laattaan lastalla huippuja. Kuivaa uunissa 90°C kunnes marenki on kuivunut.

Vanilja supreme

200g                 kermaa

1/4kpl                 vaniljatanko

- Kiehauta kerma halkaistun vaniljatangon kanssa.

50g                 keltuaista
40g                 sokeria

- Sekoita yhteen ja lisää kiehahtaneen kerman joukkoon. Kypsennä kokoajan sekoittaen 84°C ja siivilöi.
3g                 liivatetta

- Liota runsaassa kylmässä vedessä. Purista kuivaksi ja lisää lämpimän angleen joukkoon.

40g                 kermaa vaahdotettuna

- Kun anglee on jäähtynyt 30°C niin nostele vaahto sekaan. Laita Vanilja supreme kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan pavlovan esille laittoa.

 

Sokerikakku

4kpl                 kananmunaa (huoneenlämpöinen)

125g                 sokeria

- Vaahdota yleiskoneessa kiinteäksi vaahdoksi.

125g                 puolikarkeita vehnäjauhoja.

- Siivilöi vehnäjauhot munavaahdon päälle ja kääntele varovasti kumilastalla. Kaada paistoastiaan, paista uunissa 180°c n. 20 min.

 

Persikka hilloke

1600g               persikkaa kuutiota (kovahkoja)

400g                  hillosokeria

- Laita kaikki kattilaan. Keitä persikat sopivan kypsäksi ja anna jäähtyä.

 

- Laita kakkupohja tarjoiluastialle ja laita hilloketta päälle. Lusikoi muutamman kohtaan supremea ja laita tasainen marenki päälle. Toista sama kuin äsken ja laita viimeiseksi piikikäs marenkilevy. Jos haluat voit "polttaa" marenkia polttimella niin siihen saa näyttävää kontrastia. Nautitaan auringon paisteessa hyvässä seurassa ja hyvän juoman kera!

 

Hyvää Kesää toivottaa Gagun Pojat!