/gagupastry

Mango-Passionhedelmähyytelöä ja Caramelia moussea

MANGO-PASSIONHEDELMÄHYYTELÖ

60 g Hyytelösokeria

50 g Vettä

- Laita ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Anna jäähtyä. Voidaan säilyttää jääkaapissa noin 1 viikon ajan peitettynä.

100 g Hyytelöä

1 kpl Mangoa

5 kpl Passion-hedelmää

- Sekoita hyytelö sauvasekoittimella.

- Kuori ja kuutio mango ja laita hyytelönjoukkoon.

- Halkaise passion-hedelmät ja ota lusikalla sisus hyytelön joukkoon.

- Annostele tarjoiluastian pohjalle.

KEVYT CARAMELIA MOUSSE

125 g Maitoa

4 g Liivatetta

200 g CARAMELIA 36% suklaata

- Kiehauta maito. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi ja kuivaa ne hyvin.

- Paloittele suklaa muovikulhoon ja sulata mikroaaltouunissa (teho350W).

-Sekoita liivate kiehautettuun maitoon.

- Kaada noin 1⁄4 osa maidosta suklaan joukkoon. Työstä kumilastalla voimakkaasti sekoittaen. Tuote erottuu. Lisää toinen neljännes maidosta joukkoon ja jatka työstämistä kumilastalla. Muodostuu emulsio. Lisää loput maidosta samalla sekoittaen kumilastalla. Viimeistele emulsio sauvasekoittimella.

- Massan lämpötilan tulisi olla +35°c:ta.

250 g kuohukermaa

- Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon. Annostele tarjoiluastiaan, hyytelön päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään.

 

KOOKOS-STRÖSSELI

50 g Ruokosokeria

50 g Kookoshiutaleita

50 g Vehnäjauho

- Sekoita kuiva-aineet keskenään.

50 g Voi

- Kuutio voi pieniksi kuutioiksi. Laita voi pakastimeen 15 minuutiksi. Lisää voi kuivien aineiden joukkoon yleiskoneen kulhoon. Sekoita melalla kunnes rakeista. Rakenteen tulee olla hiekkamaista, ei tasaista taikinaa.

- Paistetaan +150°c uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ripottele tarjoiluastian päälle kun tarjoilet valmiin jälkiruan.

 

Työvälineet:

Mikroaaltouuni, vaaka, lämpömittari, yleiskone/käsivatkain, kumilasta ja pyöreäpohjainen sekoituskulho.